URN GRAFMONUMENTEN en SIERURNEN

Een urn voor binnen of buiten, urnengedenktekens en sierurnen zijn verkrijgbaar in vele soorten materialen en mooie ontwerpen. Een prachtige urn zorgt voor een waardevolle en blijvende herinnering. Wij hebben meerdere urnen opgesteld in onze showroom te Velp welke als inspiratie kunnen dienen.

Als de urn wordt begraven in een urnenkelder, of geplaatst wordt in een urnen nis/muur of columbarium kunnen wij ook een urnenmonument of sluitplaat leveren. De mogelijkheden voor het plaatsen van een urn ( urnenmonumenten ) en de voorwaarden voor wat betreft de afmetingen van een urnenmonument verschillen per begraafplaats.

Waterurn

Deze bronzen urn is speciaal voor buiten en wordt geleverd met een speciaal systeem, zodat de as heel geleidelijk met het water wordt afgevoerd en opgenomen door het grondwater. Het duurt gemiddeld 10 jaar voordat de as volledig is afgegeven aan de aarde. Door zijn ronde vorm en kleur kan het uitstekend in een tuin geplaatst worden en is het tevens een prachtig tuinornament. De Waterurn is standaard leverbaar in twee kleuren patina, brons en groen. Andere patina is ook mogelijk, die worden dan op speciaal verzoek vervaardigd. Deze waterurn inclusief systeem en wordt door ons compleet werkend geplaatst.

Omdat in de Waterurn de as van twee overledenen kan worden ingebracht, is het mogelijk om het proces van afgifte te blokkeren. Het proces start pas als u dit laat activeren. Dit kan meteen bij de montage door onze medewerkers, of in een later stadium.

Sierurnen

Delta Natuursteen biedt u een uitgebreid assortiment van kwaliteitsurnen voor binnen en buiten. Sierurnen voor de complete of gedeeltelijke asbestemming. Urnen in verschillende modellen, van verschillend materiaal, kleur en structuur. Niets is zo persoonlijk als een sierurn. De urn zegt iets over de overledene. Of misschien willen de nabestaanden niet dat men direct ziet dat het een urn is. In het laatste geval hebben wij het over maatwerk. Maatwerk in natuursteen of bijvoorbeeld roestvast staal. Ook leveren wij sierurnen in glas. Mat glas of gekleurd glas; een waar kunstobject. Eventueel door u zelf ontworpen, er is op dit gebied erg veel mogelijk! Laat ons u verder informeren.

Urn-nissen

Een urn-nis wordt ook wel urn-kapel genoemd. Kenmerkend voor de nis is dat deze aan minimaal aan een kant geopend blijft. Op deze manier heeft de urn met daarin de as van uw dierbare een speciale plek in uw huis, tuin of op de begraafplaats. De nis zorgt ervoor dat de urn mooi beschut staat en biedt tevens ruimte om andere persoonlijke spullen te plaatsen. In een nis worden ook vaak kaarsjes en bloemen geplaatst.

Een urn-nis wordt meestal geheel naar eigen wens ontworpen en op maat gemaakt. Uiteraard zijn hierbij diverse materialen, inscriptie en kleurstellingen mogelijk. Wij verzorgen al jarenlang de belettering van urn(voorzet)platen. We halen ze op en bewerken ze. In gezamenlijk overleg, de beheerder, u en de steenhouwer, wordt er een datum gepland.

Assieraden

Naast het verstrooien of bijzetten van de as van een overleden dierbare, wordt vaak gekozen om een klein deel van de as te bewaren in een mooi en passend as-sieraad. As-sieraden zijn handgemaakte sieraden die geschikt zijn gemaakt om een kleine hoeveelheid van de as te bewaren.

De hangers, bedeltjes en ringen, die vrijwel allemaal verkrijgbaar zijn in edelmetaal, zilver of goud kunnen u helpen om een stukje van die herinnering vast te houden en dicht bij u te dragen.

Delta Natuursteen voert de collectie van hoogwaardig 925 Sterling zilveren objecten.

Voor een bijzonder mens, hij hield van prachtige reizen, duiken en bergbeklimmen. Een warm mens die van het leven genoot samen met zijn vrouw. Dank voor de prettige samen werking Delta natuursteen.

Herinneringsbeeld in opdracht gemaakt

Complimenten voor Delta natuursteen. Maandag gebeld, grafsteen verzakt door de vele regen. Na 1 dag weer herstelt toppie Rob van Dis.

Herstellen Grafsteen

Wij willen jullie hartelijk bedanken voor het prachtige grafmonument van mijn moeder.
Het is nog mooier geworden dan we verwacht hadden. En ook bedankt voor al het regelwerk erom heen. Een verlichting in deze moeilijke tijd! Het is een mooi en waardig aandenken geworden.

Op maat gemaakt

De steen staat en is prachtig! Graag willen wij nogmaals onze dank en waardering uitspreken voor de manier waarop jullie zijn omgegaan met onze -soms best lastige- wensen met uiteindelijk een prachtig resultaat. Chapeau!

Op maat gemaakt