VORMGEVING

Mogen wij u uitnodigen uw herinnering vorm te geven?

Een grafsteen is een persoonlijk monument, een blijvende herinnering aan uw dierbare. Wij werken met diverse materialen zoals, hout, glas, staal en smeedijzer. We zijn gespecialiseerd en gecertificeerd in het ontwikkelen met deze materialen!

Wij geven u graag persoonlijk advies. Neem gerust contact met ons op, of kom eens langs in onze showroom te Velp. Delta Natuursteen biedt u al haar kennis, ervaring en enthousiasme aan om uw herinnering blijvend vorm te geven. Wilt u meer op maat gemaakte monumenten zien? Klik dan op onderstaande button voor recent geplaatste ontwerpen.

Stijlvol

Onder stijlvol vallen de monumenten welke opvallen door hun eenvoud, strakke vormgeving en eigen stijl. Deze monumenten zien we veel terug op de verschillende begraafplaatsen door Nederland. Stijlvolle monumenten zijn onderhoudsarm. Een compleet grafmonument met dekplaat is zelfs zo goed als onderhoudsvrij.

Deze monumenten zijn door u zelf samen te stellen. Op de betonfundering bouwen wij voor u de omranding op. Wilt u een grafbedekking van tuinaarde, grind of (gedeeltelijk) dicht gelegd met een granieten dekplaat? Wij bieden u veel keus welke u kunt bekijken op onze locatie te Velp.

Natuurlijk

Natuurlijke monumenten zijn te herkennen aan de rust die ze uitstralen. Ze gaan op in hun omgeving door de vorm, kleur en eenvoud. Geen enkel Natuurlijk monument is hetzelfde. Op een aantal begraafplaatsen in de omgeving, bestaan aparte afdelingen waar alleen natuurlijk gevormde stenen mogen worden geplaatst.

Natuurlijk gevormde stenen zijn anders dan Natuurlijke stenen. Natuurlijk gevormde stenen zijn stenen die een bepaalde vorm hebben gekregen door bewerkingen. Natuurlijke stenen zijn veelal onbewerkt. Ze zijn zo gewonnen of gevonden. Deze stenen zijn soms op maat gezaagd om aan de specifieke eisen van de begraafplaats te kunnen voldoen.

U kunt ook rechtstreeks terecht bij onze importeur Norvold Memorials te Soesterberg. Dit bedrijf heeft honderden diverse ruwe stenen op voorraad, welke ben hen te bezichtigen zijn. Norvold geeft geen prijzen af en levert derhalve uitsluitend via de steenhouwer zoals wij. Wel kunt u stenen uitzoeken en reserveren, een prijsindicatie krijgt u dan via ons.

Uniek

Unieke monumenten vallen op door hun afwijkende vormgeving. Deze monumenten zijn het resultaat van samenwerking tussen de steenhouwer en de opdrachtgever. Het model is vaak door de opdrachtgever d.m.v. een schets of volledige tekening aangeleverd. In overleg met de steenhouwer wordt gekeken wat technisch haalbaar is en van welk materiaal het gemaakt gaat worden. In een Uniek monument zijn veel persoonlijke wensen verwerkt. Het monument geeft veel weer van de overledene. Ze zijn persoonsgebonden en daardoor uniek.

Ambachtelijk

Ambachtelijk monumenten zijn te herkennen aan hun bewerkte granieten, belgisch hardstenen of marmeren oppervlakken. Onze gediplomeerde ervaren steenhouwers geven stenen vorm of voorzien ze van handgehakte ornamenten, alles geheel volgens uw opdracht. U kunt als opdrachtgever het gehele zaag- en hakproces volgen op onze werkplaats en eventueel bijsturen waar nodig. Ambachtelijke monumenten kenmerken zich ook door toevoeging van andere materialen dan natuursteen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan staal, glas, hout,  marmer, Belgisch hardsteen en graniet.

Ambachtelijk: met vakmanschap gemaakt, van oude degelijkheid

Moslim

In 2012 heeft Delta Natuursteen onderzoek laten doen naar de Islamitische grafcultuur in Nederland. Met name vanuit Arnhem kwamen bij ons specifieke vragen van Moslim-nabestaanden over hoe grafmonumenten vorm te geven op basis van het Islamitisch geloof. Strikt genomen mag er volgens de Sharia helemaal geen monument geplaatst worden. De sterke behoefte bij nabestaanden aan een gedenkmonument heeft ervoor gezorgd dat er in de afgelopen decennia toch steeds meer monumenten werden geplaatst op de Islamitische gedeelten van verschillende begraafplaatsen in Nederland. Begraafplaats Moscowa te Arnhem is hier een mooi voorbeeld van.

Inmiddels is er een grafcultuur ontstaan op basis van het Islamitisch geloof. Enkele kenmerken zijn bijvoorbeeld een “open” grafbedekking van grind of tuinaarde. Zo kan de geest van de overledene naar de hemel. De lettersteen is geplaatst aan het hoofdeinde. Het lichaam van de overledene ligt met het hoofd richting het oosten. De lettersteen staat omgedraaid. Ook treft men vaak Arabische tekens en figuraties aan zoals weergegeven op deze pagina.

Chinees

Chinese grafmonumenten zijn groots en kleurrijk. Het wordt dan ook gezien als ‘het laatste huis’. Het Chinese schrift op de grafmonumenten wordt intensief besproken met de nabestaanden in Nederland, maar vaak ook met familieleden in China. Elke streek in het grote China heeft zijn tradities en dialect. Daar houden wij rekening mee.
Doorgaans bezoeken wij Chinese families thuis op afspraak. We bespreken met hen het ontwerp in hun vertrouwde omgeving, vaak in de aanwezigheid van een tolk. Delta Natuursteen kan ook een tolk regelen, mocht dat nodig zijn. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Glas

Glas is bij uitstek geschikt voor grafmonumenten. Wel of niet in combinatie met natuursteen zoals; graniet, marmersoorten of zwerfkeien. Ook is glas mooi te combineren met bijvoorbeeld staal of (versteend) hout. Vrijwel elk (eigen) ontwerp is te realiseren in glas. Glas is overigens sterker dan men doorgaans denkt. Door de vele kleuren geven ontwerpen de nabestaanden een positief gevoel. Een mooie stijlvolle plek die recht doet aan de overledene, een plek om regelmatig terug te keren. Glas is iets natuurlijks, doorzichtig, mooi strak geslepen in een facet of grof gekarteld (geknabbeld), of in combinatie met elkaar. Het is leverbaar in elke vorm en dikte.

Staal

Stoer en robuust. Staal is een mooi te construeren materiaal. Stijlvol in het geval van roestvast staal.
Roestvast staal is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten edelstaal. Gewalst of geborsteld. Mooi te combineren met diep zwart graniet of met (gekleurd) glas, bijvoorbeeld in grijs-antraciete kleuren. Roestvast staal behoeft wel enig onderhoud. Op roestvast staal kan men overigens gedetailleerde afbeeldingen laten laseren in verschillende groottes. Zoals foto’s van de overledene, dieren of landschappen. Wij informeren u graag over de verschillende manieren.

Op dit moment maken wij gebruik van; natuursteen, cortenstaal en gepoedercoat staal. Het poedercoaten geeft weer een geheel nieuwe dimensie aan het grafmonument-ontwerpen. U kunt hiermee een eigen persoonlijk uniek monument laten vervaardigen en plaatsen. Laat u door ons vrijblijvend informeren over de vele mogelijkheden en kosten.

Hout

Hout werkt door onze klimaatomstandingheden. Naadloos kunnen wij het niet verwerken, maar dat hoeft ook niet. Hout kiest men om het natuurlijke, ruwe vergankelijke gedrag. Delta Natuursteen verwerkt de houten onderdelen van een monument op een dusdanige manier, dat bijvoorbeeld een goede afwatering gegarandeerd is. Door onze jarenlange ervaring op gebied van houtbewerking, geven wij u de zekerheid van 25 jaar garantie!
Ook voor Versteend hout kunt u bij ons terecht. In combinatie met brons creëren wij, samen met u, een stijlvol bijzonder grafmonument. Uniek, want elk versteend hout is weer anders.

Hout en Natuursteen gaan heel goed samen. Er is veel mogelijk, zoals bijvoorbeeld houten zuilen kompleet met omranding en eventueel brons. De compositie afgemaakt met een grafbedekking van grassoorten en sedum. Veel houtsoorten gaan lang mee. Het aflakken, beitsen en olieën van het hout zorgt voor een nog langere levensduur. Houtsoorten als Red Ceder of Bankerai gaan ruim 30 jaar mee.

Grafkelders

De betonnen grafkelders worden op afroep in korte tijd geplaatst. U kunt ons als particulier rechtstreeks opdrachtvoor geven voor het maken hiervan. Dit nadat u een mooie plek heeft uitgezocht in overleg met de desbetreffende begraafplaats.

De kelder wordt voorzien van (gekleurd) grind. De binnenwanden zijn voorzien van witte latexverf. U kunt, zonder kostenverhoging, een andere kleur kiezen. Ook kunnen de wanden voorzien worden van tegelwerk (meerprijs). De kelder wordt na bijzetting door ons afgesloten met een betonnen deksel. Heeft u vragen, dan informeren wij u graag verder.

Bovengronds Begraven

Met Bovengronds begraven bedoelen wij bovengronds bijzetten. De ruimte wordt afgesloten met een betonnen plaat. Vervolgens bekleden wij het beton met natuursteen. Dat kan in elke soort, dikte en kleur. Alles in overleg met u. In totaal is er ruimte voor drie inlages lichamen en vier asbussen (meer asbussen in overleg met de gemeente). Op de betonnen plaat brengen wij een grafbedekking aan die u wenst. Over het algemeen is dat een natuurstenen plaat. Echter een omranding van natuursteen met een grafbedekking van sedum is ook mogelijk.

Memory Stone

Vernieuwing en puurheid brengen in al zijn sereniteit – de kernwaarden van het designmerk Memory Stone- krijgen gestalte in de vorm van modern vormgegeven grafstenen en urnen. Tijdloos maar toch ook eigenzinnig. Hoe iemand in het leven staat, houdt niet op bij het overlijden. Ook in het heden en de toekomst is het dankzij Memory Stone mogelijk om een levensstijl door te geven aan zijn of haar nabestaanden.

De collectie voor Memory Stone is ontworpen door designer Axel Enthoven. De grafstenen en urnen ogen strak, sober en stijlvol en voelen vertrouwd aan. De ontwerpen zijn gemaakt van lichtgewicht beton en zijn voor Memory Stone ontwikkeld door een groep betonspecialisten. De verschillende modellen zijn geschikt voor een begraafplaats of urnen herdenkingsplaats. Daarnaast is het ook mogelijk om de urnsteen te combineren met een bestaande grafsteen. Verder vormen de urnstenen een natuurlijk element voor een natuurbegraafplaats of voor in de tuin. De collectie bestaat uit drie graf- en twee urnsteen modellen en zijn te verkrijgen in Kiezelsteen wit, grijs en antraciet.

Wij zijn officieel dealer van Memory Stone.

Voor een bijzonder mens, hij hield van prachtige reizen, duiken en bergbeklimmen. Een warm mens die van het leven genoot samen met zijn vrouw. Dank voor de prettige samen werking Delta natuursteen.

Herinneringsbeeld in opdracht gemaakt

Complimenten voor Delta natuursteen. Maandag gebeld, grafsteen verzakt door de vele regen. Na 1 dag weer herstelt toppie Rob van Dis.

Herstellen Grafsteen

Wij willen jullie hartelijk bedanken voor het prachtige grafmonument van mijn moeder.
Het is nog mooier geworden dan we verwacht hadden. En ook bedankt voor al het regelwerk erom heen. Een verlichting in deze moeilijke tijd! Het is een mooi en waardig aandenken geworden.

Op maat gemaakt

De steen staat en is prachtig! Graag willen wij nogmaals onze dank en waardering uitspreken voor de manier waarop jullie zijn omgegaan met onze -soms best lastige- wensen met uiteindelijk een prachtig resultaat. Chapeau!

Op maat gemaakt