Chinese opdrachtgevers

Over het algemeen laten onze Chinese opdrachtgevers eerst een grafkelder aanbrengen. Daarna volgt op een later tijdstip het grafmonument. Plaatsingstijden van zowel de grafkelder als het monument gaan strikt in overleg met de nabestaanden. Dit vanuit geloofs-en bijgeloofsoverwegingen. Het gezicht van de overledene moet bijvoorbeeld gericht zijn op het Oosten. Geloof en tradities respecteren wij, zij zijn erg belangrijk voor de Chinese gemeenschap.

Groots en kleurrijk

Chinese grafmonumenten zijn groots en kleurrijk. Het wordt dan ook gezien als ‘het laatste huis’. Het Chinese schrift op de grafmonumenten wordt intensief besproken met de nabestaanden in Nederland, maar vaak ook met familieleden welke leven in China. Elke streek in het grote China heeft zijn tradities en dialect. Daar houden wij rekening mee.

Persoonlijk

Doorgaans bezoeken wij Chinese families thuis op afspraak. We bespreken met hen het ontwerp in hun vertrouwde omgeving, vaak in aanwezigheid van een tolk. Delta Natuursteen kan ook een tolk regelen, mocht dat nodig zijn. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.